Workshop #12: Ze záhonu ke spotřebiteli: jak svou zeleninu nejlépe prodat
čt 27. 11.
|Praha 7
Zajímá vás, jak svou zeleninu a další produkty dostat přímo ke spotřebitelům, ať už jde o jednotlivé zákazníky, restaurace nebo farmářské obchody? Pak je pro vás tento workshop tou správnou volbou!
Čas a místo
27. 11. 2025 9:00 – 14:00
Praha 7, 13, Bubenské nábř. 306, 170 00 Praha 7-Holešovice, Česko
O události
Zajímá vás, jak svou zeleninu a další produkty dostat přímo ke spotřebitelům, ať už jde o jednotlivé zákazníky, restaurace nebo farmářské obchody? Pak je pro vás tento workshop tou správnou volbou! V marketingovém bloku se zaměříme na způsoby odbytu, práci se sociálními sítěmi i požadavky restaurací na dodavatele. V druhé části se budeme věnovat volbě vhodných odrůd, prodloužení sezóny a efektivnímu zpracování sklizně. Přijeďte sdílet zkušenosti a odnést si praktické tipy, jak propojit kvalitní regenerativní produkci s těmi, kdo ji ocení.
Místo: Holešovická tržnice, Bubenské nábř. 306, Praha 7, 170 00
Program:
8:30 registrace
9:00 Marketing vlastní produkce (Hana Součková, Farma Hana Součková)
způsoby odbytu vlastní produkce: navazování a udržení vztahu s koncovými zákazníky
navazování kontaktů s profi odběrateli: restaurace, farmářské prodejny
realita prodeje do restaurací: očekávání, hlavní limitující faktory
ekonomika: osevní plány, porovnání výdělečnosti plodin
otázky a diskuze
11:00 – 12:00 oběd
12:00 – 14:00 Produkce zeleniny pro lokální prodej (Marek Slováček, Farma Mezi poli)
výběr odrůd: chuť na prvním místě, nepotřebujeme odolnost k transportu ani unifikovaný vzhled
odrůdy schopné produkce bez chemické ochrany a minerálních hnojiv
KPZ: konkrétní ekonomické ukazatele, kdy se vyplatí?
zimní zelenina, prodloužení sezóny
efektivní zpracování sklizně
otázky a diskuze
Změna programu vyhrazena.